Tekstit

Day off

Kuva
Vapaapäivän terveiset ☺

Tänään mulla on ollut vapaapäivä ja olen nauttinut siitä lähinnä rannalla itseäni grillaten...tai rapsautinhan tossa aamulla kyllä itselleni sakot skootterilla... Kauhukuvat paikallisista poliiseista kyllä hälvenivät siinä täysin ja tapahtuma oli oikeinkin mukava, joskin 500THB siitä köyhdyin...😃 No, ensi kerralla taas tarkempana sitten.

Täällä on aivan ihanaa julkisilla rannoilla, kun yleensä saa aina olla ihan yksin ja nauttia vaan huikeista maisemista ja lämpimästä merivedestä. Ainoana riesana tällä hetkellä ovat etuajassa saapuneet medusat. Niitä näkee rannalla välillä runsain mitoin ja se hiukan rajoittaa uimaintoa. Medusan polttamiin toimii hyvänä ensiapuna etikka ja monilla rannoilla onkin etikkapisteet kaiken varalle.
Mulla on tosi ihana ranta tossa heti tien toisella puolella eli ei ole vaiva eikä mikään mennä sinne.

Julkiset rannat ovat tosiaan hyvässä kunnossa, mutta sydämeni särkyy paikoittain hyvinkin roskaisista kohdista. Koska turismi on täällä …

Home sweet home

Kuva
Heippa!

Esittelen teille tässä postauksessa vähän mun kotia :)
Saavuttuani Khanomiin, majoituin ensimmäiset kaksi yötä Aavassa, jonka jälkeen muutin tähän nykyiseen asuntooni.
Vuokrasin asunnon työkaverini avustuksella ja olen ollut kyllä tyytyväinen. Täällä asunnon vuokraus on kohtalaisen helppoa, ainakin jos tuntee jonkun paikallisen. Työmatkaa mulla on reilu kilometri.
Mun koti on vähän rivitalotyyppinen kaksio ja rauhallisella alueella. Ranta löytyy heti tien toiselta puolelta eli ihan luksusta.

Pahoittelut umpisurkeista kuvista...


Vuokraa maksan tästä 8000THB/kk ja siihen sisältyy vesi, sähkö ja huonohko wifi. Hintalaatusuhde on mielestäni kivasti kohdillaan ja suuren plussan tuo ihan täydellisesti toimiva ilmastointi.

Tässä on etuovelta kuvattuna mun yhdistetty eteinen ja olkkari. Takana näkyy keittiö.Keittiön varusteluun kuuluu ainoastaan vedenkeitin ja jääkaappi. Eli olosuhteiden pakosta syön joka päivä ulkona, kamalan kurjaa :D
Auringonlaskua makuuhuoneen ikkunasta ❤

Pyykinp…

Pari sanaa kohteliaisuudesta ja ulkonäöstä

Kuva
Thaimaalaiset ovat varsin kohteliasta porukkaa. Täällä huomioidaan hyvin toisia ja ollaan aina valmiita auttamaan, jos joku apua tarvitsee. Myös tervehtiminen on täällä suomalaisella mittapuulla kovinkin korrektia ja usein tavatessa tehdäänkin wai-tervehdys, jossa kädet liitetään yhteen, yleensä leuan korkeudelle ja tehdään pieni kumarrusliike. Töissä vallitsee kohtalaisen tarkka hierarkia ja periaatteessa aina korkea-arvoisemman kollegan ohittaessa, pitäisi kulkea hänen ohitseen niin, että silmät ovat kollegan silmien alapuolella. Täällä myös ihmisiä puhuteltaessa eteen liitetään sana khun. Se on merkki arvostuksesta ja se voidaan lyhentää myös K`. Lauseiden loppuun liitetään usein myös kohteliasisuussana kha, jota voisi verrata ehkä sanaan please. Nykyään osaan jo sujuvasti liittää khun-etuliitteen puhuttaessa, mutta alkuun se vaati kyllä harjoittelua eikä tuntunut sopivan suuhuni ollenkaan.


Yksi asia on täällä kuitenkin suomalaiseen näkökulmaan hämmästyttävää, nimittäin lähes jatku…

Weddings, weddings!

Kuva
Hello!
Viime viikko oli yhtä juhlaa, kun pääsin osallistumaan kaksiin eri häihin.  Täällä häät ovat suuri tapahtuma ja sunnuntaisissa häissä olikin vieraana 1500 ihmistä! Huh! Vähän eri tasoa, kun Suomen häät.  Thaimaalaiset häät muistuttavat tunnelmaltaan mielestäni lähinnä suomalaisia kesäfestareita. Molemmissa häissä oli lava, missä esiintyi bändi. Itse hääparin ilta menee lähinnä vastaanottopaikan sisäänkäynnillä seisten ja vieraita tervehtien ja hyvästellen. Tunnelma molemmissa häissä oli rento ja samoin pukeutumista näki laidasta laitaan. Lähtiessä vieraat jättävät hääparille lahjakuoren ja saavat vastineeksi jonkin pienen muiston häistä (itse sain toisista häistä kupin ja toisista lasin).
Alla muutamia tunnelmakuvia häähumusta :)


-L

Sabai dee mai?

Kuva
Tää blogipostaus alko alunperin sanoilla, "sabai dee ka"....mutta kun yritin julkaista sitä, niin tuli error error ja kaikki hävis. 
 editedit: Siirsin koko blogin pois Lilystä. Sieltä voi käydä lukemassa vanhat postaukset, mutta sivusto jumitti viikon, enkä saanut lisättyä uutta postausta. Tämä olkoon siis blogin uusi kotiosoite :) Koitan jossain kohtaa siirtää vanhat blogipostaukset myös tänne :) Mutta muuten mulla on täällä kaikki muuten ihan hyvin eli mai pen rai ja go with the flow :)
Koitan vähän tiivistää viime aikojen kuulumisia tähän postaukseen, kun päivät on olleet taas niin täynnä ohjelmaa, etten ole oikein ehtinyt postailemaan. Pari viikkoa sitten sain mun passin leima-asiat kuntoon sittenkin Krabin immigrationissa. Eli nyt on työlupa ja passijutut kunnossa :)


Viime sunnuntai meni snorklaillessa! Lähdettiin jo heti aamulla kohti Bank Pangin satamaa tässä ihan lähellä. Satamassa meitä odotti vene kuljettajineen ja lähdimme matkaan kohti Koh Tanin saarta. Matka saarelle…

Kin khao reu yang?

Kuva
Thaimaan ehdottomasti yksi parhaista puolista on, ah, niiin ihana ruoka <3 Thaimaalaisille ruoka on number one ja paikalliset tervehtivätkin useasti toisiaan kysymällä "Kin khao reu yang?"- oletko jo syönyt riisisi? Täällä ei tosiaan nälkää tarvitse nähdä, kun koko ajan ja joka käänteessä joku kysyy, olenko jo syönyt! Love it <3 Täällä evästäminen on yhteisöllinen tapa (niin kuin kaikki muukin toiminta). Lounaan nautin yleensä töissä noin klo 12. Meitä on noin kuusi henkilöä respan puolella ja haemme aina yhdessä ruokaa ja syömme respan takatilassa. Odotamme aina, että kaikki työpisteemme työntekijät ehtivät tulla syömään ja sitten vasta aloitamme. Olen oppinut täällä arvostamaan tosi paljon yhdessä syömistä, vaikka Suomessa en niinkään ole koskaan pitänyt sitä suuressa arvossa. Ruokaa haetaan tosiaan useampaan kippoon ja siitä sitten kaikki lappavat sapuskaa omille lautasilleen, pikkuannoksia kerrallaan. Tarjolla on yleensä samanaikaisesti keittoa, currya, riisiä sek…

Aava Resort & Spa

Kuva
Heippa!  Esittelen teille nyt hieman työssäoppimispaikkaani, joka on siis Thaimaassa, Siaminlahden rannalla toimiva Aava Resort & Spa. Aava on suomalaisomisteinen ja se on perustettu vuonna 2010 Atte Savisalon ja Kati Häkkisen toimesta. Hotellin johtaja on ranskalainen ja muu hotellin henkilökunta on paikallista, pois lukien minä sekä Aalto-ravintolan väliaikainen keittiömestari. Hotelli on yhdistelmä suomalaista designia ja thaimaalaista palvelua, mikä voisikaan olla tämän parempi yhdistelmä. Designissa vaikuttaa vahvasti suomalainen Vertti Kivi, jonka käden jälki näkyy myös mm.Viking Grace-risteilijällä. Aavasta löytyy neljää erilaista huonetyyppiä, Deluxe Bungalow, Superior Bungalow, sekä Poolside ja Family Villat. Poolside Villoista on suora pääsy omalta terassilta uima-altaalle. Yhteensä bungaloweja on 28 kappaletta. Aava on  palkittu vuosina 2016 ja 2017 World luxury hotel awardsissa, joka kertoo hotellin korkeasta tasosta. Ihanasta spasta löytyy hoitoja joka lähtöön ja mm.…